Cor Geriona

Prèviament a la participació en el programa de TV3 "Oh Happy Day" i al llarg dels anys participaren en concerts destacats com la producció “Somni d’una nit d’estiu” de Mandelssohn, l’òpera “L’escuraYxemeneies” (B. Britten) i obres com “Ceremony of Carols” (B.Britten), “Carmina Burana” (Carl Orff), The Scared Concert” (Duke Ellington), “Requiem” (Brahms) i el “Messies” (Handel).

El 2007 el cor Geriona Juvenil rep el primer premi del concurs de corals Sant Jordi, així com el primer premi a la millor direcció coral per la seva directora.

El juny del 2012 participen al projecte “Concert Desconcertant” de Ros Marbà i Miquel Desclot juntament amb la orquestra del Vallès en el 50è aniversari del Festival de Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. L’11 de setembre de 2012 el cor interpreta diferents peces durant l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de Girona.

El 2012 també guanyen el 2n premi de nadales organitzat per l’Ajuntament de Platja d’Aro.

L’any 2013 marca un punt d’inflexió per la coral. A més de participar en l’acte d’homenatge en motiu del “millor restaurant del món” dels germans Roca al teatre Municipal de Girona, la coral realitza el càsting del programa de TV3 “Oh Happy Day”, sent-ne seleccionat i quedant com a quart cor classificat.

Al 2014 el cor va enregistrar el seu primer CD “La Veu Feta Emoció”, format per temes del programa “Oh Happy Day” amb la discogràfica Música Global, als estudis 44.1.

A partir d’aquí el cor comença la corresponent gira per diferents ciutats i festivals de Catalunya. L’espectacle porta a la coral a visitar algunes ciutats com Agramunt, Sabadell, Valls, Cambrils i Girona entre d’altres. I també a participar dins el Festival Internacional de la Música de Cantonigròs, el Festival Jardins de Cap Roig i el Festival Internacional de Música de Cadaqués.

L’any 2014 la coral participa en el pregó d’inauguració de les Fires i Festes de Sant Narcís de Girona, així com en l’acte d’inauguració dels Jocs Special Olympics de Barcelona. En el nadal, el cor presenta l’espectacle “Detalls de Nadal” on es representa l’esperit de nadal.

Durant els mesos de febrer i març del 2015 el cor enregistra el segon CD “Instants” amb la discogràfica Música Global. El CD es presenta a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona dins el marc del Festival Strenes.

El març del 2016 el cor presenta un nou espectacle titulat “Musicals de Broadway” acompanyat de l’Orquestra de Girona, a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona. En la primera part d’aquest concert, juntament amb el Cor Lutiana interpreten l’obra “Folk songs of the four seasons” de Vaughan Williams.

Durant l’estiu segueixen en marxa i el 16 de juliol fan un concert en un acte privat en un casament a Barcelona, així podent provar altres tipus d’escenaris i contextos. Canten les cançons del disc “Instants”.

El mateix estiu participen al 17è Festival de Música de la Vall de Camprodon on fan un concert a l’Església Nou Temple de Sant Pau de Segúries.
Després de quasi un mes de descans, el 2 setembre del 2016 fan un concert dins del festival Musicant: XIII Cicle de Música del País. Té lloc concretament a la Plaça Catalunya i també compta amb la participació del Quartet Melt. Al final del concert interpreten dues cançons conjuntes.

Els dies 1,2, 8 i 9 d’octubre de 2016 té lloc la gravació del 3er disc del Cor Geriona Nadal A Veus als Estudis 44.1 a Aiguaviva. En una de les cançons, “El cant dels ocells” amb arranjaments de Francesc Civil, compten amb la col·laboració del germà de la Jana Boadas, Eduard Boadas, i també amb la de Geriona Infantil i Juvenil.

Entremig dels dies de la gravació, el 6 d’octubre, fan un concert Inaugural del Firatast Girona, al Palau Firal de Girona. Després, aprofitant l’ocasió, cuinen botifarra amb cervesa.

Després de la gravació, el 23 d’octubre de 2016, fan el III Concert Solidari TU HO FAS POSSIBLE al Teatre la Gorga de Palamós.

Un mes després fan un concert per a l’Encesa de Llums de Nadal de Girona a la Plaça Independència de la ciutat.

El 10 desembre 2016 fan un concert al cicle Oh Happy Gaudí, Festival Tardor de la Cripta de la Colònia Güell, a Barcelona.

El 23 de desembre de 2016 fan un concert benèfic a l’hospital Josep Trueta de Girona on canten els temes del disc “Nadal a veus”, i el mateix dia, a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona, fan el concert de presentació del disc “Nadal a veus”. Compten amb la participació de Geriona Infantil, Geriona Juvenil i músics.

Durant els mesos de setembre fins al novembre del 2017 preparen, tant a nivell musical com a nivell coreogràfic, el nou espectacle de nadal “L’Esperit del Nadal”. Compten amb l’ajuda de David ... per a la direcció escènica i també com a narrador del fil argumental de l’espectacle. Aquest cop s’animen a fer una actuació força diferent a les anteriors on hi participen els tres cors: Cor Geriona, Geriona Juvenil i Geriona Infantil.

El 12 de novembre de 2017 es fa la primer trobada de Geriones a la casa de colònies Mas Batllori de Cornellà de Terri. És una trobada on els tres cors (Cor Geriona, Geriona Juvenil i Geriona Infantil) es reuneixen per assajar el nou espectacle de Nadal “L’Esperit del Nadal” i al final del dia mostra el treball fet durant tota la jornada fent un petit concert pels pares.

El 30 de novembre de 2017 fan un concert a la Plaça del Vi de Girona, per l’acte de celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

El 10 de desembre de 2017 estrenen, juntament amb Geriona Juvenil, “L’Esperit del Nadal” a la Cripta de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, Barcelona. És un concert al cicle Oh Happy Gaudí, festival de tardor celebrat a Barcelona.

El 16 de desembre de 2017 fan, de nou, un concert de l’espectacle de Nadal, també juntament amb Geriona Juvenil, al teatre Àngel Guimerà del Vendrell.

El 23 de desembre de 2017 fan l’últim concert de l’any a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona on fan la presentació del nou espectacle de “L’Esperit del Nadal” a la seva ciutat. En aquest cas, a part de la participació de Geriona Juvenil, també compten amb Geriona Infantil.

El 7 de gener de 2018, encara en dates nadalenques, obren la programació de concerts d’aquest nou any amb el seu espectacle nadalenc. El fan juntament amb Geriona Juvenil al Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses.

El 14 de gener de 2018, aquest cop a la seva ciutat, al Teatre municipal de Girona, participen a un concert Benèfic per Càrites, patrocinat per la Fundació Valvi. Comparteixen escenari amb el Cor Maragall i també amb Geriona Infantil i Geriona Juvenil.

Després d’un parell de mesos, el 22 de març de 2018, fan un concert a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè en la presentació del llibre Cantar em fa feliç, redactat per la directora el cor.

El 12 de juny té lloc el concert final de curs del projecte Geriona de l’EMM on hi participen Geriona Juvenil, Geriona Juvenil i Cor Geriona. L’acte té lloc a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona.

Per acabar la temporada, trepitgen fort i s’atreveixen amb l’escenari de Porta Ferrada, on el 4 d’agost de 2018 fan un concert presentant el seu últim espectacle “Geriona entre musicals”.

Juvenil

Durant aquests anys han fet intercanvis amb els cors anglesos de Woodbridge i de Dodderhill.

El setembre de 2012 va gravar la cantata “Ha passat un àngel”, dins el projecte Cantània 2013, organitzat per l'Auditori de Barcelona. El desembre del mateix va participar al Concurs de Cançons de Nadal organitzat per l’Ajuntament de Platja d'Aro guanyant el 1r premi, en la categoria infantil-juvenil.

El 2013 va actuar en l’acte de presentació del CD “1,2,3...pica Bressola” i a l’espectacle “Cançonetes de la Bressola”. Durant la gira de “Los Chicos del Coro”, van compartir escenari en la seva actuació a l’Auditori Palau de Congressos de Girona.

El 2014 van col·laborar amb el grup Macedònia al Festival Strenes. També van acompanyar a Cor Geriona en la presentació del nou CD Geriona, la veu feta emoció. Cal destacar la participació en l’acte dels Jocs Florals i Literaris Escolars convocats per l’Ajuntament de Girona interpretant la cantata “Història de les tres locomotores” i en la 9a Nit del Voluntariat.

El 2015 van intervenir a l'estrena de l'obra Una mirada enrere, de Paco Viciana a l’Auditori de Girona. També van participar a la mostra de cors infantils d’arreu de Catalunya del programa "Oh happy nens” de TV3 i van actuar dins el cicle Ibercamera amb La Passió segons Sant Mateu de J. S. Bach amb el Cor Lieder Càmera i l’Orquestra Barroca de Catalana a l’Auditori de Girona.

Durant el curs 2016-17 van estar preparant varies actuacions, d’entre les quals hi havia el festival de final de curs que van fer al costat dels altres dos cors: Geriona Infantil i Cor Geriona. En van fer dues representacions, una a Girona i l’altre a Ripoll, on Geriona Juvenil va cantar Mamma Mia i Frozen.

Durant el curs vinent van fer varies actuacions de “El conte de Nadal” juntament amb Cor Geriona. Una a l’Auditori de Girona, l’altra al Teatre municipal de Girona, en El Vendrell, a Colònia Güell i a Sant Joan de les Abadesses.

Després de les actuacions nadalenques es van bolcar en la preparació del Magnificat de John Rutter que més endavant, al març del 2018, van cantar juntament amb l’orquestra OBC i amb corals joves d’arreu de Catalunya.

Finalment, el 12 de juny té lloc el concert final de curs del projecte Geriona de l’EMM on hi participen Geriona Juvenil, Geriona Juvenil i Cor Geriona. L’acte té lloc a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona.

Infantil

L’any 2007 Geriona Infantil va rebre el segon premi en el concurs de corals Sant Jordi, en la categoria de cors infantils. Durant aquests anys Geriona Infantil ha fet intercanvis amb els cors anglesos de Woodbridge i de Dodderhill.

El setembre de 2012 van enregistrar la cantata “Ha passat un àngel” de Mariona Vila, pel projecte Cantània de l’Auditori de Barcelona, on van participar els i les alumnes de primària de les escoles de Catalunya el maig i juny del 2013. Van guanyar el primer premi en la categoria infantil-juvenil del concurs de nadales organitzat per l’Ajuntament de Platja d’Aro el desembre de 2012, i com a part del premi van actuar a l’encesa de llums del Nadal de 2013 amb la Cantata “Tres Reis d’Orient”, que també van oferir a l’Auditori del Centre Cultural la Mercè de Girona.

L’abril de 2013 van actuar en l'acte de presentació a l’Auditori del Centre Cultural la Mercè de Girona del CD "1,2,3... pica Bressola", col·laborant amb l’Associació amics per la Bressola. I el maig de 2013 van actuar a l’Auditori Palau de Congressos de Girona conjuntament amb Cor Preludi i Coral infantil Claudefaula en el concert dirigit pel multiinstrumentista Xavi Lloses i la seva galàctica formació, L'Escolania de la Quadratura del Cercle a l’espectacle "Cançonetes de la Bressola”. El desembre de 2013 van poder cantar amb “Los Chicos del Coro” a l’Auditori Palau de Congressos de Girona.

El mes de març de 2014 van participar conjuntament amb el grup Macedònia al Festival Estrenes a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, juntament amb Cor Preludi i Aula Musical. L’abril del mateix any van acompanyar a Cor Geriona en la presentació del nou CD Geriona, la veu feta emoció a l’Auditori Palau de Congressos de Girona en el marc del mateix festival. El 29 de maig del mateix any tornen a actuar a l’Auditori Palau de Congressos de Girona en l’entrega dels premis dels Jocs Florals amb la cantata “Les tres locomotores” de Reimund Hess. El 12 de novembre de 2014 participen en l’enregistrament del programa de TV3 Oh Happy Nens, juntament amb una selecció dels cors infantils representatius de tot el territori català. El 21 de novembre participen, juntament amb la Coral Geriona Juvenil i el Cor Geriona, al concert organitzat per l’onzena Nit del Voluntariat al Pavelló de Fontajau de Girona.

El 12 d’abril de 2015 participen en el concert Lax’n’Xics del Festival Strenes a l’Auditori Palau de Congressos de Girona juntament amb el grup musical Lax’n’Busto. El 6 de juny participen en un concert juntament amb el músic Joan Dausà al Teatre Municipal de Girona dins el festival Festivalot. El dia 20 de desembre participa juntament amb la Coral Geriona Juvenil i el Cor Geriona al concert Detalls de Nadal a l’Auditori de Girona dins la programació pròpia de l’Auditori. Finalment, els dies 26 de desembre de 2015 i 3 de gener de 2016 actuen al Centre Cultural de Pineda de Mar i al Teatre de Salt conjuntament amb la Coral Infantil de Pineda i amb la Selva Big Band en el marc d’un projecte pedagògic coordinat per les tres entitats.

El 23 de desembre de 2016 estrenen la temporada amb el concert de Nadal “Nadal a veus”, juntament amb el Cor Juvenil i el Cor Geriona a l’auditori de Girona. Encara entre festes nadalenques, a l’iniciar el 2017, fan un concert de Nadales amb gust de Jazz, juntament amb Geriona Juvenil i la Selva Big Band. Té lloc al teatre de Salt el 8 de gener de 2017.

Amb l’arribada del bon temps, el 14 de maig de 2017 fan un concert a Sant Llorenç de la Muga i uns dies després, el 27 maig, participen al Festivalot, un festival de música en família a Girona, on són convidats a cantar amb els Gossos.

I per tancar la temporada del cor i de l’escola de música, el 13 juny de 2017, participen al concert de final de curs de tots els cors: Geriona Infantil, Geriona Juvenil i Cor Geriona, on fan la cantata “Història d’un regal”.

Un any més, per a estrenar la nova temporada de concerts, formen part de l’espectacle de Nadal “L’Esperit del Nadal” que té lloc a l’Auditori de Girona amb el Cor Geriona Juvenil i el Cor Geriona el 23 de desembre del 2017. El 14 de gener del 2018, també juntament amb la resta de Geriones, tornen a fer “L’Esperit de Nadal” al teatre municipal de Girona.

El 3 de maig de 2018 a Barcelona, participen al concert de celebració de 25 anys de la banda de rock català, Gossos, i, el 3 de juny a l’Auditori de Girona, tornen a participar al Festivalot, on canten cançons del Petit Príncep, juntament amb Manu Guix, artista català.

I un cop més, per finalitzar el curs, el 12 de juny del 2018 fan un concert a l’Auditori del centre cultural de la Mercè, amb la resta dels cors de l’escola de música, on fan la cantanta “El viatge de Kira i Jan de Salvador Brotons”.

logo corcoll salalogo valvilogo auditori